6 Aralık 2013 Cuma

Devrilmeyen Motosiklet!

Bir önceki yazılarda da belirttiğimiz gibi motosikletin yaygınlaşmamasının büyük bir sebebi kazaların ne kadar ciddi yaralar hatta can kayıplarına kadar varacak seviye de olması. Ayrıca kaza olduktan sonra da motosikletin devrilip, kullanıcıya devrilirken veya devrildikten sonra büyük zarar vermesi ihtimal dahilinde. İnsanoğlu her sorunun çözümünü bulmaya çalışır belki bunu öne çıkmak için veya para kazanmak için yapar ama yine de bu çözümler insan canına da büyük katkı sağlıyor.

Son olarak da bu konuda Amerika'dan bir haber geldi. C-1 adı verilen bu araç "devrilmeme" konusunda büyük bir eşik atlamış gibi gözüküyor. Bu da motosiklet sektörünü derinden etkileyebilir tabi.

Gerçi motosikletten çıkıp biraz arabaya dönmüş olsa da bu araç 2 tekerlekli olması sebebiyle motosiklet olarak adlandırabiliriz sanırım.  Ama seri ve kıvrak görünen bu araç bu konuda arabadan ayrı kılıyor kendini.

Ayrıca çevre dostu insanları da mutlu eden bu araç elektrik ile çalışan bu araç, 0'dan 100'e 6,8 saniyede çıkmaktadır. 240 km/s hızına kadar ulaşa bilen araç bu konuda da göz dolduruyor.

Tam bir şarj ile 320 km yol alabilecek bu araç. 2014 yılı içerisinde piyasaya sürülecek olan aracın fiyatı 15 bin ile 20 bin dolar arasında diye tahmin ediliyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder