13 Aralık 2013 Cuma

Yeni bir yıldız doğuyor: Toprak Razgatlıoğlu

Türk motor yarışçıları dediğimizde akla ilk olarak Sofuoğlu ailesi gelir onların önünde de Kenan Sofuoğlu yer alır. Bunun dışında büyük yarışmacılar yok mu tabi ki var fakat motor yarışlarıyla ilgilenmeseniz bile Kenan Sofuoğlu ismini en az bir kere duyduğunuzdan emin olduğumdan söyledim bunu. İşte artık öyle bir yıldız doğuyor ki artık ikinci bir isim olabilir bu aklımıza gelen.

Toprak Razgatlıoğlu

96 doğumlu bu genç yarışmacı, 7-8 yaşlarında başladığı bu sporda ilerdeki en büyük umudumuz olacak. Motor akrobisicisi Ari Razgatlıoğlu'nın oğlu olması onun içinde bizim içinde büyük bir şans adeta. 13 yaşında 600cc'de Türkiye ve Doğu Avrupa pist şampiyonlarına katıldı. 13 yaşında katıldığı Türkiye pist şampiyonasına kadar bir çok yarışta bir çok şampiyonluk yaşadı. Hatta kazandığı kuplara boyunu geçeli çok olmuş bizim duyduğumuz.

İlk yarışında 4, olarak pisti tamamlamış olan yarışmacının babası Ari Razgatlıoğlu duygularını şöyle anlatmış "Oğlum Toprak daha 13 yaşında ve ilk defa büyük 600cc'lik bir yarış motosikleti ile ilk kez piste girip yaş ortalamaları 25 ila 40 arasında değişen ve devamlı yarışan kendisinden yaşca büyük deneyimli ağabeyleriyle yarıştı. Umduğumuzdan daha fazla performans gösterip, bütün yarış severleri şaşırttı.Açıkcası ben pek şaşırmadım. Oğlumun böyle bir başarı elde edeceğine inanıyordum.
Çünkü bu spor dalında olabildiğince güzel kabiliyet ve yeteneğe sahip. Motosiklet şovlarındada oldukça başarılı ve daha bu yaşta bunları yapabiliyorsa, bir kaç sene sonra kendisinin daha iyi yerlerde olacağına inanıyor ve geleceğin Kenan Sofuoğlu'su olarak görüyorum.
Oğlumu benim gibi yetenekli görüp, başarılı olacağına inanan ve bu yarışlara katılmasını isteyen Türkiye Motosiklet Fedarasyonu Başkanımız Süleyman Memnun'a teşekkür ediyorum. Kendiside oğlumu umduğundan daha başarılı buldu ve tebrik ederek desteklerini esirgemiyeceğini söyledi. Toprak 30 Ağustos 2009 tarihinde Bulgaristan'da yapılacak olan yarışlarada katılacak" 

2012 Türkiye Pist Şampiyonası 6. Ayağında sıralama turlarında pist rekoruna imza atmıştır genç yarışçı. Ve bu yıl içersinde de 600cc'de Türkiye Pist Şampiyonu olmuştur. Türkiye'nin en genç şampiyonu daha sonra İspanya'da yapılan Redbull MotoGp Rokies seçmelerine katıldı ve yarışmaya hak kazandı.

İlk yarışında 3. olan daha sonraki yarışlarda da ufak tefek aksaklıklardan dolayı son yarışı da 4. tamamlayarak şampiyonada 10. olmuştur. 

2014 yılında bu kategoride yarışmaya devam edecektir. 3-4 Mayıs'ta İspanya'da başlayacak yarışlara katılacak genç yarışmacıya biz de başarılar diliyoruz. Şampiyonluk haberlerini bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder