9 Aralık 2013 Pazartesi

Sokak Motor Yarışları

HAYAT SOKAKTA

Heyecan dolu olan motor yarışlarından daha heyecan dolu bir şey varsa o da sokaklarda yapılan motor yarışlarıdır. Tahmin edeceğiniz üzere her motor sahibi lisanslı bir motor sürücü olamıyor. Her ehliyeti olanın araba yarışlarına katılamadığı gibi...


MOTOR TUTKUSU

Gerek maddi yetersizlikler gerek farklı sebeplerden dolayı motor sporuna profesyonel anlamda giremeyen motor tutkunları, bu tutkularını ya içlerinde tutuyor ya da kuralları çiğneyip sokaklarda tehlikeli yarışlara başvuruyorlar. Belli kişiler ile temaslara geçilerek hayatlarını sadece zevk almak motor tutkusunu gidermek için tehlikeye atabiliyorlar.


HEYECAN VE TEHLİKE FARKLIDIR !

Böyle yarışlar için kilometrelerce yol gidip günlerce veya haftalarca evlerinden uzak kalabiliyorlar. Fakat bilinmelidir ki bu yapılan yarışlar tamamı ile kurallara aykırı ve büyük ölçüde hayati tehlike taşımaktadır. Yarışçılar kendilerine veya halktan birine ciddi anlamda zarar verebilir veya ölümle sonuçlanan kazalar yaşanabilir.



NE YAPILABİLİR?

 O halde profesyonel olmayan yarışçılara ne tavsiye edebiliriz? Havalimanlarında, farklı boş arazilerde düzenlenen küçük yarışlara katılabilir ya da kendisi gibi motor tutkunu arkadaşları ile toplanıp bu tarz boş alanlarda tüm tutkularını giderebilirler. Tabi güvenlik önlemlerini tam anlamı ile yerine getirerek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder