12 Aralık 2013 Perşembe

"Motosiklet"li Kitaplar

Kitaplar en eski eğlence araçlarıdır. Öyle eğlence aracı mı olur diye düşünür çoğu insan şu an belki ama bilgisayar veya oyun konsolları olmadan önce kitap okuyarak zaman geçirildiği biliniyor. Bir çok filmlerde de bundan bahsedilmiştir. Film demişken filmlerden de eskidir tabi kitap. Motosiklette bir eğlence olduğuna göre, bu ikisininde beraber nasıl bir uyum içinde olduğuna bakacağız. Bir çok örnek vardır bunun için fakat biz en göze çarpan ve akıllarda kalanlarına bakacağız.

Motosiklet Teorisi - Reşat Arbaş

Bunu ilk sırada yazmamızın sebebi diğer kitaplardan farklı olarak Türkçe yazılmış olan ilk motosiklet ile ilgili kitaptır. Bu kitap öğretici bir kitaptır. Elini motosiklete hiç sürmemiş birinden, bir motosiklet dehası haline gelmeyi öğretiyor. Basit ve çok yardımcı bir kitap olmasının dışında, hangi seviyede nasıl motosikletler almanız gerektiğini de anlatmadan geçmiyor. 

Bu motosiklet seçimi dışında kullanırken, aklınıza gelmeyip başınıza gelecek olayları adeta aklınıza sokuyor. Bu konuda da kaza önleyici bir kitap. Yani sadece motosiklet kullamayı hiç bilmeyen değil, her şeyi ile bildiğini düşünenin bile okuması gerek bir kitaptır. Ne kadar her şeyi bildiğinizi düşünseniz de bu kitap size yine bir şeyler öğreteceği kesindir. Ne demiş büyüklerimiz öğrenmenin sınırı yoktur.

Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı - Robert M. Pirsig

Bu kitap ilk kitaptan farklı olarak bir hikaye içinde geçiyor. Hikaye dediğime bakmayın deneme, otobiyografi ve roman türlerini de içinde barındırıyor. Hikaye, bir adamı onun oğlu ve iki arkadaşının yolculuğunu anlatıyor. Bu adamın hem dağları, yolları, ormanı aşıp okyanusa ulamasını hem de psikolojik olarak yol boyunca içindeki çatışmaları anlatıyor. Yani gerçek hayatta da olduğu gibi bir yolculuk yaparken aranan soruların cevaplarını kendi içinde bulmaya çalışıyor. Bu yolculuk boyunca da motosiklet ile ilgili bize bir çok bilgi veriyor.

A Twist of The Wrist 1-2 - Keith Code

Bu kitapta daha çok pist yarışlarıyla ilgi bilgi vermektedir. 2 tane kitaptan oluşan seri de eğer ki pist motor yarışçısı olmak istiyorsanız işinize yarayacak bir çok bilgi içermektedir. Ama eğer ki ben pist yarışçısı olmam diye düşünüyorsanız eğer sakın bu kitabı göz ardı etmeyin. Çünkü ikinci kitabında da normal hayatta motor sürücüleri için yararlı bilgiler içeriyor. Gene o da ilk kitap gibi çoğunluğu pist yarışları için geçerli olsa da, sokakta sürdüğünüz motosiklet hakkında da verilen bilgi azımsanacak düzeyde değil.

Motosiklete Dair - Honda

Bu kitap adete motosikleti tutku, hayat stili olarak görenlerin okuması gereken bir kitap. Kitabın yazılma sebebi ise motosiklet kültürünü arttırmak ve motosikleti yaygınlaştırmak için uğraşılmış. Bilinçli kullanıcı sayısını arttırmak ve motosiklet sürücülerinin aklının köşesinde kalmış olan sorulara cevap vericek bir kitaptır. Yine bu kitap da ilk başlayandan çok ileri sürede tecrübesi olan insanlara kadar her seviyedeki motosiklet sevdalısına katkısı olacaktır. Çok basit bir anlatım şekli içeren bu kitap içindeki grafiklerle de bilgileri pekiştirmektedir. 

Kırmızı Motosiklet - Filiz Tosyalı

Son olarak bu kitap da küçüklerimize, kardeşlerimize hatta yiğenlerimize motosiklet sevgisini öğretmek için çok iyi bir örnek. Kitaptan küçük bir alıntı bile bunu kanıtlıyor "Pendik'in üst taraflarından ilk kez geçiyorlardı. 2 km boyunca askeri araçtan başka bir şey çıkmadı önlerine. Yaklaştıkça daha uzaklara kaçan bir binayı arıyarlardı. Yol iyice daralıyordu. Hep genişlemesi beklenirken biraz daha daralıyor, bozuluyordu.
Emir'in bir eli arabanın arkasındaki küçücük motosikletteydi. Büyük bir insan için küçücük, ama on yaşında, henüz ilkokulu bitirmiş bir çocuk için kocaman bir siyah aynalarıyla kırmızı, güzel bir motosiklet. Sağında ve solunda, görüşünü sağlayacak siyah aynalarıyla kırmızı, güzel bir motosiklet. Çocuk ruhunu bir salıncakla yükselterek bulutlara kadar çıkarıp, inişe geçiyor gibi coşturuyordu. "Bu benim motorum... Artık benim de bir motorum var." diye düşündü Emir. "Ah! Bir de okula başlasam....""

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder