8 Aralık 2013 Pazar

Tek tekerlekli Motosiklet

Motosikletin üretim amacı bisikletle olan insan rahatlığını bozmayım yorgunluğu azaltmaktı. Yani adından da anlaşılacağı gibi bisiklete motor takmaktı. Bunda başarılı olundu. Yüzyıllık bu sevda günümüze kadar dayandı ve kendini geliştirerek geldi. Araba kadar çok olmasa da insanların devamlı almak istediği, bulunsun istediği bir sevda oldu. Hatta bir ihtiyaç değil bir sevgi oldu çünkü genelde Türkiye'de insanlar araba alır ve ondan sonra motosiklet alırlar. Nedeni ise hem rahatlık hem de zevkinin başka olması...

Yani sonuçta bu kadar sevgi karşısında motosiklet üreticileri de farklı şeyler aramaya başladılar. Önce elektrikli motosikletler çıktı sonra araba gibi güvenli hissettiren fakat bir motosiklet kadar çevik araçlar ürettiler. Bunlar yetmemiş olsa gerek ki şimdi ise tek tekerlekli bir motosiklet üretilmiş.

Ryno Motors şirketi tarafından üretilen ve şirketin adını verdikleri bu motor, yayalar arasında ulaşımı sağlamak için yapılmış. Saatte 40 km hıza kadar çıka bilen araç, 50 kilometrelik menzili varmış.

Ayrıca elektrikli olan araç, 1,5 saat gibi kısa bir sürede hemen şarj edilebilmekte. 57 kilogram ağırlığındaki araç günümüzde oldukça hat safaya gelen motor hırsızlarından korunmak için rahatlıkla eve sokulabilecek biçimde üretilmiş.

Tekerinin tek bir turuyla 2 metre ilerleyebiliyor ve yalnız 30 dereceden az eğimi olan yollarda kullanılabilecek olması bir eksisi. Tabi ilerde de bunu değiştirilebileceğine güveniyoruz. Eğer ki böyle bir duruma sokmaya çalışırsanız aracı önce uyarı veriyor baktınız uymadınız sürüşü kendi eline alıyor. Filmlerdeki robotların etkinliği ellerine almalarına benziyor tabi biraz.

Tabi her güzel şeyin bir karşılığı var. Eğer hoşunuza gittiyse bu araç almak istiyorsanız ilk 50 adet üretim 25 bin dolar civarında olacakmış fakat sabredip seri üretimi beklerseniz 3-4 bin dolar arasında bu aracı satın alabilirsiniz. Gerçi Türkiye'ye ne zaman gelir o da bunu başka bir cabası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder