6 Aralık 2013 Cuma

Kasksız Motosiklet kullanımına son!

Motosiklet severler bilirler, ilk motosiklet alma niyeti olduğunda karşılaştığı ilk tepki sevdiklerinin verdiği "Hayır! Çok tehlikeli" olur. Belki ailesi, belki de yakın arkadaşları karşı çıkarlar buna. Tabi kullanmanın biraz riskli olduğu ve ülkemizdeki trafik durumundan dolayı kötü sonuçlarda ortaya çıkmaktadır. Ve bu sonuçların belki de en önemli nedeni korumasız kullanımdır motosikleti.

Motosikleti korumasız kullanmak nedir peki. dizliğinden, kolluklara ve en önemlisi kask takma bunun en önemli kısmıdır.

Artık bu kazalar birinin canına tak etmiş olmalı ki biri çıkıp sonunda bunu engellemeye yönelik bir şeyler yapmaya başlamış hem de Mustafa Yiğit adlı bir Türk.

Aslında arabalar emniyet kemerinde kullanılan tekniğin benzeri motor kaskına yerleştirilmiş şimdiye kadar neden kimsenin aklına gelmemiş şaşırtıcı ama zararın neresinden dönsek kârdır diyorzu.

Nasıl bir sistem peki bu? Çok basit ve güzle bir sistem, kullandığınız kask ile motosiklet motoru bağlantılı ve kaskınızı takmadan motorunuz yol almıyor ve bu şekilde kaskınızı ne unutabiliyor ne de önemsememe durumuna düşmüyorsunuz.

“Vatandaşlar pek fazla kask takmıyor. Vatandaşın kask takmama inadına karşı bu proje motosikletlerde zorunlu hale getirilebilir. Bunun hilesi de olmaz. Çünkü bu sistem, insandaki elektriği algılıyor. Bu projede kask, insandaki elektrikten sinyal alarak motora sinyal gönderip çalışmasına izin veriyor” diye açıklıyor durumu Mustafa Abimiz.


Umarız bu sistem arabalardaki emniyet kemeri gibi zorunlu hale getirilir de bir nebze de olsa can kayıplarının önüne geçmiş oluruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder