20 Aralık 2013 Cuma

Motosiklet Kullanın Genç Kalın!

Motosiklet bir hayat tarzıdır diye bir çok yazımızda bunu söyledik. Fakat hiç bir yazımızda motosikletin yararlarından bahsetmedik. Şimdi ondan bahsedeceğiz.

Motosiklet Kullananlar Daha Dinamik

Japonya'da bir üniversite bilimsel bir araştırma yaparak motosiklet kullanımın yaşa olan etkisine bakmış. Motosiklet yarışçılarının her zaman savunduğu şey olan "genç kalmak" olayı bilimsel olarak da kanıtlamış oldular.

Peki bu yargıya nasıl varıldı. Bu yargıya varılmak için tabi ki test uygulandı. Bu test için insanlar iki farklı grubu ayrıldılar. Bir grup motosiklet kullanırken diğer bir grup aynı süre boyunca otomobil veya bisiklet kullandılar.

Bu uygulama sonrası ilk olarak işlev testleri yapıldı. Daha sonra ikinci bir test yani dikkat ve hafıza testleri yapıldı. İki testte de motosiklet kullananların daha başarılı olduğu görüldü.

Motosiklet kullanmak beyni zihinde tutuyor

Bunun sebebinin ise motosiklet kullanmanın daha dikkat gerektirdiği ve beyni daha zihinde, odaklanmış tuttuğu düşünülmüş. Tabi ki bu kullanan insanların beyin yapısına veya özelliklerine göre değişebilir fakat Japon araştırmacılar seçilen kişilerin olabildiğince aynı tür insanlar olmasına dikkat etmişler.

Motor yarışçılarının bunu söylemelerinin sebebi belki de toplum genelinde gençlerin daha çok motosiklet tutkusunun olduğunundan kaynaklanıyor. Belli bir yaştan sonra daha çok güvenli yaşama geçtiği düşünülüyor insanların fakat şunu da belirtmek gerekir ki bu testler yapılırken 40-50 yaş aralarındaki insanlar teste tabi tutulmuş.

Sonuç olarak motor yarışçılarının bu öngörüsü bilimsel açıdan da tam olarak olmasa bize bir bilgi verdiğini söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder