24 Kasım 2013 Pazar

MOTOR YARIŞLARINDAKİ İNANILMAZ KAZALAR

MOTOR YARIŞLARINDAKİ İNANILMAZ KAZALAR

Motor yarışları heyecan dolu, izlemesi zevk dolu bir spor olmasına rağmen bazen öyle olaylar olur ki izleyenlerin tüm şevki kaçabilir. Bahsettiğimiz mevzu açık tabi ki kazalar. Yarışçıların hayatlarının riske girdiği izleyenlerin kalplerinin dayanmadığı bu olaylar malesef ne kadar önlem alınsa da önlenemiyor. Bir anlık yapılan bir hata sonucu çok kötü kazalara sebebiyet verebiliyor. Bu kazalar bazen o kadar büyük olabiliyor ki izleyenlerin bile bazen hayatları tehlikeye girebiliyor. 


Tabi bu kazalar profosyonel bi sürücü değilde trafikte seyreden bir motor sürücüsünün başına gelirse ölümcül sonuçların olması daha kaçınılmaz oluyor. Fakat motor yarışlarında alınan üst düzey önlemler, motordan piste kadar acil müdahale araçlarından izleyen kitlenin güvenliğinden sorumulu birimlere kadar bu ölümcül riski azaltıp minimuma indiriyor.



Bu motorsiklet kazalarına örnek verecek olursak




Almanya'nın Sachsenring pistinde gerçekleşen MotoGP yarışı sırasında İspanyol yarışçı Dani Pedrosa öyle bir kaza yaşadı ki gerçekten izleyenler büyük bir şok yaşadı adeta. Yarıştaki bir virajda dengesini sağlayaman Pedrosa resmen uçtu diyebiliriz.


MOTOSİKLETTEN UÇTU VE PİST DIŞINA KADAR SÜRÜKLENDİ !



Pedrosa tam virajdan dönerken dengeyi sağlayamadı motosikletinin kontrolünü kaybetti. Motosikleti Pedrosa'yı havaya fırlattı ve yaklaşık 3 metreden İspanyol yarışçı yere çakıldı. Pedrosa kısa bir süre de kafasının üstünde sürüklendi. Bu sürüklenme sırasında kasktan kıvılcımlar çıktığı görüldü.


KENAN SOFUOĞLUNUN AKIL ALMAZ KAZASI !



Bir diğer üzücü kaza ise milli sporcumuz Kenan Sofuoğlunun da içinde bulunduğu bir kazadır.  MotoGP yarışı esnasında önündeki motoru geçmek isteyen Kenan Sofuoğlu, öndeki motora çarparak pist dışına kadar diğer motorun sürücüsü ile birlikte sürüklendi ve ancak pist dışında durabildi. İki yarışçının da fiziki anlamda zarar aldığı kaza sonrasında yarışçıların durumunun iyi olduğu açıklandı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder