17 Kasım 2013 Pazar

Türk Motosiklet Markaları

Kanuni Türkiye'de motosiklet piyasasına ilk defa 1987 yılında MZ motosikletlerin Türkiye distribütörlüğüyle başlamıştır. O günden bugüne motosiklet üretmektedir ve asıl atılımınını 2000li yılların başında yapmıştır. 
Bisan 1963 yılında İzmir'de yerli imkanlarla bisiklet üretmek üzere kurulmuş ülkemizin ilk bisiklet firmasıdır. 1974 yılında ise Türkiye'nin ilk motosiklet firması olan Egemosan Kemalpaşa tesislerini kurmuştur. 2000'li yılların başlarında ise önce motosiklet ithalatı yapmış sonra bu ürünlerin montajını yaparak motosiklet kullanıcılarına sunmuştur. 
Hazey firması 1982 yılında kamyon, otobüs, iş makinası tamirciliği ve yedek parça satımıyla girdiği otomotiv sektöründe 1997 yılında kurumsallaşmıştır. 2004 yılının bahar ayında ise prototip motosiklet imalatına başlamıştır. İlk ürünü aralık ayında tamamlamış ve 2005 itibariyle seri yapım imalata başlamıştır.

Uğur şirketler grubunun tescilli markası durumunda olan Mondial 2004 yılında motosiklet sektöründe faaliyetlerine başlamıştır. 

1965 yılında Tarlabaşı'nda küçük bi atölyede kurulan Ramzey firması, önce bisiklet yedek parçaları üretmiş daha sonra 2000'lere girerken motosiklet üretimine geçmiştir. 
Türkiye motosiklet üretimi piyasasında yer alan bir diğer önemli şirkettir. 
2003 yılında kurulan Asya Motor, kurulduğu günden bu yana motosiklet piyasasının önemli parçalarından biri olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder