21 Kasım 2013 Perşembe

Motor Yarışcılarının Elbiseleri Neden Pahalı

Bu pahalı sporun araçları el yakıyor bunu herkes bilir, fakat iş sadece güzel bir motor almak ile bitmiyor. Motor kadar motor kıyafeti de hem güvenlik hem de estetik açısından çok önemli.


KASK
Baştan aşağı sıralayacak olursak önce kask gelir. Her motorcunun bir kaskı olmalıdır. Bu hayati önem taşır. Trafik kuralları dahilinde de kask takma zorunluluğu vardır. Moto GP yarışçılarında bu kask avrupa standartlarında olan özel kasklardır. Tabi siz bir Moto GP yarışçısı değilseniz bile bu kasklardan elde edebilirsiniz. Ayrıca kendi tarzınızı yansıtacak şekilde çıkartmalar boyalar ile renklendirebilirsiniz.


TULUM
 İkinci sırada ise deri tulum vardır tabi bu Moto GP yarışçıları için. Bu kıyafetin bu denli pahalı olmasının sebebi tabi ki saf deriden yapılmış olmasıdır. Çünkü sadece deri yüzeyi pistte oluşan bir kazanın etkilerini en aza indirebilir. Tabi profesyonel değilseniz alacağınız bir deri ceket hem size bir estetik ayrıca da daha güvenli bir sürüş sağlacaktır.


ELDİVEN
Sırada eldivenler var. Eldivenler Moto GP de yine özel üretim oldukları için yarışçının elini kaza sırasında korur ve bileğinin kırılmasını engeller. Genelde insanımız böyle özel eldivenler almaz. Ya eldiven almaz ya da klasik deri eldiven alır bu da sadece hafif çarpmalardan korur bir de tabi soğuktan. :)


DİZLİK
Ve sırdaki kısım dizlikler. Dizlikler sadece Moto GP yarışçıları içindir çünkü keskin virajlarda sürücüler dönmek için motoru dönecekleri yöne yatırırlar, o sırada dizlerini yere temas ettirerek yerden destek alırlar. Bu yüzden dizlikler Moto GP de olmazsa olmazlardadır.


BOTLAR
Son olarak da botlar. Botlar sağlam yüksek tabanlı motor hakimiyetini kısıtlamıyacak şekilde olmalıdır.



Tüm bu kıyafetler kaliteli alınmalı sürücüler hayatını riske atmamalıdır. Tabi bütün bu kıyafetlerin saf deri olması özel üretim olması çok pahalı olmasına sebebiyet veriyor. Biz de motoru alan bunları da düşünmüştür diyoruz ve şüphesiz alacaklarını temenni ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder