22 Kasım 2013 Cuma

Özel Üretim ATV Motorları


ÖZEL ÜRETİM ATV MOTORLAR

Atv motorları bilindiği üzere 4 tekerlekli motorlardır. Genelde hobi amaçlı üretildiğinden kullanmak için herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmamaktadır. Hobi amaçlı olduğu için tabi ki özel üretim olanları çok fazladır. 




Atvlerde 50 ile 500 cc hacimleri arasında değişen motorlar kullanılmıştır. Küçük hacimli motorlarda yeterli gücü meydana getirebilmek için yakıt olarak benzin tercih edilmiştir. Bu değerler arasında 7 ile 35 hp güç üretebilen motor seçenekleri bulunmaktadır. Dört zamanlı motor ve elektronik yakıt enjeksiyonu atvlerin performansını arttırmaktadır.



ÇALIŞMA SİSTEMLERİ

 Motorlar, genellikle elektronik ateşlemeyle çalışmaktadır. Bazı modeller,elektronik marş ile çalışırken, bazılarında marş pedalı kullanılmıştır. Her iki motorun bulunduğu atv modelleri de üretilmiştir.




Bu araçlar sahipleri tarafından üretilip sergilenmek üzere fuar amaçlı, halkın binmesi için pist amaçlı ya da sadece üretenin şahsi aracı olması maksadıyla üretilir.




Bu büyük piyasayı gözardı etmeyen büyük markalar, atv üretme konusunda bu ilgi karşısında kayıtsız kalmamış ve çeşitli modellerde atv üretmiştir. 




Bu araçlar genelde kasaba ve köy gibi yerlerde ulaşım için, şehirlerde ise hobi amaçlı kullanılmıştır. Şehirlerde halkın bu tutkuyu yaşaması için pistler kurulmuştur. Bu araçların küçük çaplı yarışları da vardır.



1 yorum:

  1. Hırkız Dızcı



























    Bizim sitemizimi dızladın la dızcı faruk

    YanıtlaSil