28 Kasım 2013 Perşembe

Motor Yarışcılarının İlginç Giysileri

Motosiklet yarışlarında motor yarışları sevdaları tarafında en çok dikkat edilen şey motorlar ve yaptığı hızlardır. Başka şeyler genellikle ikinci planda kalır. Ama daha küçük çocukken motosiklete ilgi duyanlar genellikle tuttuğu motosikleti ya renginde ya da numarasından hatırlarlar. Tabi o zaman farkında olmasalar bile tuttuğu motosiklet rengi aynı zaman motosikletçinin giysinin de ana rengidir.


            Tabi bu bağlantıyı kurmadan ve bilmeden gelişir bu olaylar. Ama motor yarışçıları bilir ki aslında motosikletten de önemli bir etken vardır zaman zaman hayat kurtarır. O da tabi başlıktan da tahmin edildiği gibi kaskları ve giysileridir. Tabi bu kask ve giysiler yarış türüne göre değişiklik gösterir. Biz de önce bu hayat kurtaran kask ve giysileri kısaca özellikleri anlatalım.



            Motosiklet yarışlarında en hız yapılan yarışlar pist yarışlarıdır dolayısıyla en tehlikeli olan yarışlar da bunlardır. Bu nedenle kıyafet bu yarışta daha da fazla önem taşımaktadır. Ama tabi diğer motosiklet yarışları de çok tehlikelidir, onlarda da kıyafet çok önemlidir.


            Bir yarışçısının kıyafeti deri olmalıdır nedeni ise asfalta düştükten sonra insanı yırtmalardan korur. Deriden başka hiçbir şey bu konuda yardımcı olamaz bir motor yarışçısına. Diz kısmında ise dizlik denilen saf plastikten yapılmış bir madde vardır.


            Motor yarışlarına dikkat edilirse virajlarda dönerken motor yarışçıları yere yakın olan dizlerini yere yaklaştırırlar. Bunu nedeni ise yere ne kadar yakınlıkta olduğunu bilmektir. Dizi yere değdiği anda zor bir durumda olduğunu anlayıp durumunu düzeltmeye çalışırlar. Bu bakımdan da dizlik çok önemlidir.


            Eldiven konusu da çok önemlidir. Motorcular yere düştüklerinde refleks olarak ilk ellerini koyduklarından dolayı o da çok önemlidir


            Son olarak da botlar; her motor yarışçısının kendine özel olarak seçtiği bir bot vardır. O da rahatsız etmeme ve koruma konusunda önem arz eder.




            Bu genel bilgileri verdikten sonra gelelim asıl konumuza, yazının devamında bir sürü ilginç ve göze güzel gelen motosiklet kıyafetlerine bakalım…

Çizgili Honda Ceketi
Bu kıyafet çok farklı gibi gözükmese de, dağınık çizgileriyle hoş ve diğer kıyafetlerden biraz daha farklı bir şekil çiziyor.

Go!
Bu da bir önceki gibi çok farklı durmasa da üstünde ki yazı farklılığını ortaya koyuyor. Yarış sırasında pek olmazsa da yarış öncesinde rakiplerine göz dağı veriyor adeta.


Biraz daha renk severler için yaratılmış bu ceket.


Bu kıyafet de gayet farklı bir stil. korumalıkları ön plana taşıyor.


Bu kıyafet de aynı şekilde farklı renk severler için. Rengi göz almıyor da değil ama bu yarışta ne kadar etkili olur onu bilemeyiz.


Tümden parçasız vücudu saran bu elbise ilgilisi için bulunmakta.


Göze hoş gelen karışıklık ile güzel bir kıyafet.


Bu kıyafetlerde arkadan farklı görünmek için. Arkadan gelen bir sürücü için soldaki adeta bir gün batımına motorunu sürerken hissi verirken, sağdaki ise kafa karıştırıp kaza yaptıracak tarzda.


Tabi motosiklet sırf insanlar için değil başka canlılar için de bir tutku adeta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder