29 Kasım 2013 Cuma

24 AYAR MOTOSİKLET



Evet motosiklet bir tutkudur, bir sevdadır hatta bazıları için yaşam biçimidir dedik fakat bu kadar abartılacağını düşünmemiştik. Pahalı ve özel üretim motosiklet sektörüne adeta farklı bir soluk getirdi Sayın Tarhan Telli.


                Evet başlığı yanlış okumadınız 24 ayar beyaz ve sarı altın varak ve platinden oluşan bir motosiklet üretildi. Hem de bir gram boya kullanılmadı bile. Yani kullanma da yanında yattan öte kenara koy sakla Allah korsun kötü duruma düştüğünde çocuğuna falan ilerde kolaylık daha doğrusu bolluk sağlar derecesinde bir motor adeta. Tabi doğal olarak Guinness rekorlar kitabına aday olmuş kendisi.


                Sayın Tarhan Telli neden yapıldığı sorusu üzerine; “Türklerin neler yapabileceğini göstermek istedik tüm dünyaya” diyor. Göstermedi desek de yalan olur doğrusu. Tabi bunu yapmak da yetmiyormuş bir de bunla yolculuk yapmam gerekiyormuş bir de Avrupa turu yapılmış. Geçtim kazayı sürtmeyi Allah korsun afedersiniz bir kuş pisliği bile bu motosiklet sahibinin içini acıtır adeta ki Avrupa turu yapılmış helal olsun diyoruz.


                Motosiklete yakından bakıldığında da ne kadar el işi yapıldığı, ne kadar özenle yapıldığı gözükmekte. Zaten tasarımcının da belirttiğine göre sadece motosiklet tamircisi yaratmamış bunu bir çok heykeltıraş, bir çok zanaatkârın bu motosiklette emeği varmış.


                Amacını yineliyor tabi “Türkler neden motosiklet alanında birinci olmasın” diye “Türklerin yapamayacağı şey yok” diyerek de bizi can evimizde yani milliyetçi duygumuzdan vuruyor Sayın Tarhan Telli.



                Açıkçası dış görünüşü ve ince detaylarıyla birlikte çok şık bir görüntü oluşturduğu söylemek gerekir. Ama işin şu tarafı da var ne kadar kullanışlı olabilir günlük hayatta sonuçta bir mağazaya girdiğiniz de bir şey almaya kapıda gönül rahatlığı ile bu motoru orda bırakılabileceğini sanmıyorum. Ama yine de güzel yapılmış hoş görüntüsü var. Diğer yorumlar size kalmıştır sayın okuycular.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder