27 Kasım 2013 Çarşamba

En İlginç Motor Yarışı Araçları



En İlginç Motor Yarışı Araçları

Motosiklet yarışları heyecan dolu bir spor dalıdır. Yarışmayı izlerken bile nefes kesici olan bu spor bir de ilginç  tasarımların işin içine girmesiyle daha eğlenceli bir hal alabilir. Sınır tanımayan motorcular tabi ki boş durmamış hız, performans haricinde birçok çalışma yaparak Dünya üzerindeki motorlara en ilginç olanları da katmıştır.




 Tasarım harikası olan bu yapılar hızlarından çok görünümleri ile izleyenlerin ilgisini çekiyor ve yarışlardan heyecandan çok görsel zevk almalarını sağlıyor. Oluşturulan araçlar arasında en modern parçalardan yapılanlardan tutun da en basit parçalara kadar geniş bir malzeme kullanımı oluyor. Sürücü keyfine göre büyük, parlak, geniş parçalar kullanabiliyor ya da sevdiği çizgi film karakterlerini, hayvanları, hobilerini bindiği motorun ana teması haline getirebiliyor.



 Yalnız unutulmaması gereken bir husus var ki işin hayal gücü kısmı olduğu kadar mali kısmı da var. Gerçekten büyük paralar ile yapılan bu modeller genelde satılmayıp üreten kişi kendine has bir araç yapıp sadece sergiliyor. Tabi mali husus yüzünden hayallerini gerçekleştiremeyenler de var tabi.  Ayrıca büyük şirketler özel insanlar için onları isteği doğrultusunda da ilginç tasarımlara sahip motorlar yapıp satabiliyorlar. Bu yüzden bu ilginç tasarım motorların takipçileri genelde sadece takipçi olarak kalıyor.

Ancak her tasarım sever  hayatının belli bir döneminde bu iş ile uğraşmış bulunuyor. Bu yüzden her ülkede her yaştan takipçisi olan bu alan festivallere de sebebiyet veriyor. Dünyanın her yerinden ilginç tasarımlara sahip motosiklet sahipleri buluşup araçlarını ilgi sahibi insanlara sergiliyor.



Bu festivallerde kendi adını duyurmuş bir Türk tasarımcı da bulunuyor. İsmi Mustafa Karakulak. Ödemiş sanayi sitesinde tasarladığı motorlar ile kendini dünyaya tanıtmış bir isim. Yurt içinde ve yurt dışındaki festivallere davetler alıp ayrıca özel siparişler üzerine motorlar tasarlayıp üretiyor.



 İlginç motor tasarımları alanında bir yarış durumu olmamakla beraber rekabet ortamı tasarımlarla kızışıyor. Hayal gücü büyük olan ve bunu tasarımına en iyi şekilde yansıtabilen bu işin meraklılarından tam puan alıyor. Tam anlamı ile gösteriş sanatı diyebileceğimiz bu alan hayal gücünün yanı sıra kullanılacak materyallerin seçimi dizaynı yerleştirilmesi için usta ellere de gereksinim duyuyor. İşin bu kısmında tasarımcılardan çok ustalar ve makinalar devreye giriyor. Yani bu tasarım harikası aletler tasarımcısı ustası ile bir bütün olarak çalışılarak elde ediliyor. Tabi hem tasarımcı hem usta olan istisnalar da var bu sektörde.



 Bu insanlar küçük yaştan beri motorlara hayatlarını adamış kişilerdir. Her yarışçı veya motor sever hız tutkunudur fakat hepsi kendi tarzını motoruna yaptığı küçük rütuşlarla yapar. Motor tasarımı ise apayrı bir dünya demektir. Bu dünyada önemli olan hız değil, tasarladığın motorun senin hayal gücünü ne derece yansıttığıdır. Motorunu görenlere nasıl bir etki bıraktığıdır. Bu yüzden düşlediğini yapmak bu işin özgünlüğünün temelini oluşturur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder