25 Kasım 2013 Pazartesi

Motosiklet Araba Karşılaştırması




                Günümüz Türkiye’sinde bu karşılaştırmayı birçok alanda yapabiliriz. Mesela trafik konusuna girildiğinde tabi ki de motosiklet tercihi öne çıkar. Hele ki saat 5-6 suların İstanbul trafiğinde bir araba veyahut toplu taşıma aracındaysanız illa ki ”Bir motosikletimiz olsaydı, çok rahat ederdik, bir tana alalım” lafı en az bir kere söylenmiştir. Ama buna rağmen kimse bunu gerçekleşmez, nedeni ise motosikletin daha tehlikeli olduğu kanısıdır. Bir de annemizin alma yavrum neler görüyoruz demesidir. Araba insanlara daha güvenli gelir her zaman. Neyse biz bunu değil de daha çok teknik konularda karşılaştıracağız.


Kullanışı

                Aslında bu karşılaştırmada kişisel olarak değişir. Yani farklı insanlardan biri motosikleti diğeri ise arabayı daha kullanış bakımdan rahat diyebilirler. Ama Küçüklükten beri genelde motosikletten çok araba ilgisi olduğu için ve daha çok kullanıldığından insanlar arabanın kullanışının daha rahat olduğunu düşünebilirler. Orta seviye araçlardan bahsediyoruz tabi tırlardan değil. Virajları almak olsun, durup kalkmak olsun, hem de araba içindeyken yapabileceğin ve hareket alanın daha geniş olmasından dolayı daha rahat bir sürüş yaşatabilir bize. Tabi Türk insanın muhabbete ne kadar tutkulu olduğu bildiğimizden de arabada muhabbet etmek motosiklette muhabbet etmekten çok daha kolay olması yine ibreyi arabaya kaydırıyor.


Hız ve Performans

                Tabi bu karşılaştırmayı aynı seviye motosiklet ve arabalar arasında yapmak çok zor o yüzden olabildiğince yakın olanlarla yapacağız. Küçüklüğü nedeniyle belki de ama motosikletin biraz daha önde olunduğu görülmektedir bu konuda. Bu tabi ki bir çok araba motor arasında karşılaştırılmıştır.

Bu videoda Ferrari 458 ve Ducati 1198S arasındaki karşılaştırmayı gördük. Açıkçası Ducati Ferrari’ye tozunu yutturdu.


                Dirft yarışlarında aslında tahmin edildiği gibi motosiklet yine önde götürüyor yarışı.

                Polise karşı olan çekimde keyifle izlemeye değer.
                Yani sonuçta Hız bakımında ve kullanış bakımından motosikletler pistlerde bir adım öndeydi. Fakat günlük hayatta aynı şey söyleyemeyebiliriz.


Maddiyat

                Tabi bir de en önemli konulardan biri doğal olarak maddiyat yani fiyat konusu. Yine tabi ki çok pahalı motor ve arabalar bulunmaktadır. Fakat eğer performanslarına ve elde edilebilmelerini göz önüne alırsak motosiklet arabadan daha ucuz ve daha kolay satın alınabilen bir araç diyebiliriz sanırım.

Güvenlilik

                İnsan sağlığı ve hayat güvenliliğine bakar isek otomobilim önde olduğunu söyleyebiliriz. Motosiklete ne kadar son yıllarda birçok önlem alınmış olsa da otomobil bu konuda herhalde her zaman daha önde olacaktır. İnsanın otomobilde kendini daha güvende hissetmesi de doğanın bir kanunu olsa gerek.


                Sonuç olarak motosiklet hem trafik sorunundan hem de performans bakımında daha önde gözüküyor. O halde neden bu kadar otomobil var derseniz de, insanlar onlardan çok doğal olarak can güvenliğine baktığından dolayı araba motosikletten çok daha yaygın ülkemizde. Bu nedenle de trafik sorunu hep var olacak herhalde ama benden size tavsiye, elinizin altında en azında bir tane motosiklet olsun onun zevki bir başkadır çünkü.


                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder