24 Kasım 2013 Pazar

Dünyanın En Ağır/Hafif Motorsikleti



            Dünya tarihi boyunca insanlar birbirleriyle yarış halindeydiler. Daha küçük yaşta kardeşler veya kuzenler arasında kim daha uzun, kim daha kilolu gibi ölçütlerle yarışmamış yoktur herhalde. Tabi insanlar büyüdükçe hayalleri de genişliyor. Hele ki Guinness Rekorlar Kitabı diye bir şey varken insanlar devamlı yarış haline girdiler. Tabi bu motosiklet sektöründe de sürüyor.

 

            Herkesin farkında olduğu gibi teknoloji geliştikçe her şey küçülmeye başladı. Herkesin bildiği üzere ilk bilgisayar bir oda kadardı şimdi ise telefondan bilgisayar işlemleri yapılıyor. Bu yüzden en hafif motosiklet konusunda “pocket bike”lar önde götürüyorlar işi ama öyle bir motosiklet var ki büyüklük konusunda insanın aklı duruyor.

 

 

Bundan daha ağır, 'hafif araç' yoktur sanırım

 

            Almanya’nın Zilly kentinde Tilo Nieber adında biri, bir motosiklet tasarladı. “Budan daha ağır ‘hafif araç’ yoktur sanırım” diye tanımladığı bu araç birçok konuda adaşlarına büyük fark atıyor.

 

            Uzunluğu 5.20 metre, yüksekliği 2.10 metre olan bu devasa motosikletin salt motor ağırlığı da 1.8 ton geliyor.

 

Bir Rus tankının motoruyla çalışan bu araç, üstüne oturup sürülmesi büyük bir cesaret gerektiriyor.

 

            Bu da yetmezmiş gibi cep de yakan bu araç, kilometre başına tamı tamına 20 litre dizel yakıt harcıyor.

 

            Bu motorun yapılması Bike Schmiede atölyesinde leğimci ve motor ustalarıyla çalışarak yaklaşık bir yıl sürmüş. Uzun uğraşlar sonucu yapılan bu motora ünlü İngiliz Rock grubu Led Zeppelin adı verilmiş.

  


            Dünyanın en büyük ve en ağır motosikleti amacına vardı ve Guiness Rekorlar Kitabına girdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder