16 Kasım 2013 Cumartesi

Motor Yarışcıları Kaç Para Kazanıyor?

Bir AMA Motosiklet Yarışçısının Ortalama Maaşı

Amerikan Motosikletçileri Derneği (AMA), motosiklet haklarını korumak için 1924 yılında kuruldu. Dünyanın en büyük motosiklet kuruluşudur. AMA'nın amacı ister yarış için ister eğlence için motosiklet kullananlar olsun, herkes için güvenli ve eğlenceli bir sürüşe teşvik etmektir. Yarış ödülleri, sanayi bonus ödülü ve sponsorluk ödemelerinin hepsi AMA motosiklet yarışçılarının maaşları dahilindedir.



AMA Yarış Ödülleri

Bir AMA motosiklet yarışçısı için kazandığı her yarış para ödülü anlamına geliyor. Bir sezonda 17 AMA süperkros yarışı yapılıyor ve her biri farklı miktarda ödüle sahip. 2009 yılında AMA, 450 sınıf için süperkros kazanana 12.000 $ ödeme yaptı, 30. sırada bitirene de 550 $. 200 sınıf içinse kazanana 2.500 $, 30. bitirene 230 $ ödeme yaptı.

Sanayi Bonus Ödülü

Bir AMA motosiklet yarışçısının maaşının bir kısmı ise sanayi bonus ikramiye ödülü olarak aldığı paradır. Bu paralar onların ürünlerini giydikleri şirketler tarafından verilir. Sürücüler yarışma boyunca bu giysileri giymeli ve şirketin adını göstermelidirler. 1999 yılında süperbike klasmanında AMA Bonus Ödülleri Sıralamasında en yüksek Sanayi Bonus Ödülü 7.800 $ idi.

Promosyonal Sponsorluk

Bir AMA motosiklet yarışçısının maaşının son parçasını ise sponsorlar oluşturuyor.  Bu sponsorlukları almak için yarışmacılar kendilerini sponsorlara satmak zorunda. Aynı zamanda sponsorlara ürünlerini nasıl satabileceklerini açıklamak ve, yarışlarda iyi dereceler yapmak zorunda; çünkü sponsorlar ürünlerinin birinci sırada gözükmesini isterler. Geçmişte, bu sponsorlukların yıllık olarak yaklaşık 80.000 $ kadar ek gelir getirdiklerine şahidiz.

Her birey bir AMA motosiklet yarışçısı olabilir. Yarışabilecek bireylerin sayısı konusunda bir sınırlama yok. Fakat bir yarışçı olarak yaşayabilmek için, bireyler yarışlarda iyi dereceler almalılar. Bu çok zor aslında çünkü sadece birkaç kişi yarışlarda iyi bir mevkiye sahip oluyorlar. Amerika'da çok sayıda profesyonel ve profesyonel olmayan yarışmacıların yarışabildiği birçok yarış var. Ve bu yarışlar yaklaşık olarak yarış başına 230 $ ile 12.000 $ arasında değişen bir miktarda ödeme yapıyor. 17 AMA yarışının her birinde 30. sırada olan bir yarışçı ise senede 3.910 $ kazanabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder