23 Kasım 2013 Cumartesi

MotoGp de İlk Türk Motor Yarışcısı

Bildiğiniz üzere Moto GP en ünlü motor sporu organizasyonudur. Ülkemizde malesef motor sporunda başarılı çok fazla yarışçı yoktur. Başarılı olan sporcular el ile sayılacak kadar az. Bunlardan bir tanesi de ilk kez Moto GP de yarışmış olan Kenan Sofuoğludur. 25 Ağustos 1982 de Sakarya da doğan Kenan Sofuoğlu, 9 mayıs 2008 de geçirdiği bir kaza sonucu hayata gözlerini yummuştur. 






Milli yarışçımızın kariyerine gelicek olursak; Henüz 15 yaşında yarışmaya başlamıştır. İlk olarak abisi Bahattin ile birlikte drag yarışlarına katılmıştır. Ulusal ve uluslararası onlarca şampiyonaya katılmış, dereceler almıştır. 2001, 2005 ve 2007 yıllarında Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonu ünvanını kazanmıştır. 2006 Türkiye Grand Prix'sinde MotoGP'nin 250cc klasmanında yarışmış ve bu yarış ile de MotoGP'de yarışan ilk Türk pilot olmuştur. 

ÜZÜCÜ KAZA
Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası’na hazırlanmak için İzmit Körfez Pistinde antrenman turları atarken, 9 Mayıs 2008'de saat 14.30 sıralarında viraja girerken fren mesafesini kaçıran Sofuoğlu’nun motosikleti takla attı.
Kaza sırasında başından kaskı, ellerinden eldivenleri çıktı. İlk müdahalenin ardından Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Bilinci kapalı bir şekilde geldiği hastanede yapılan incelemeler sonucu beyin kanaması geçirdiği, akciğerinde kanama, boynunda ve omurgasında kırık olduğu saptandı. Ameliyata alınan Sinan Sofuoğlu’nun kanaması durdurularak yoğun bakım servisine alındı. Ancak ameliyattan 45 dakika sonra tüm müdahalelere rağmen malesef hayatını kaybetti.


Ve Sinan Sofuoğlunun ardından aklımızda kalan kazandığı yarışlar sonrasındaki akrobasik motosiklet hareketleri...


Motor yarışları heyecanlı oldukları kadar tehlikeli olduğunu da böyle üzücü olaylar sayesinde görmüş oluyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder