17 Aralık 2013 Salı

Aynalı Kask

Kaskın motor yarışçıları ve motosiklet kullanıcıları için ne kadar değerli olduğunu önceden söylemiştik. Bu nedenledir ki bir çok firma farklı, kullanışlı ve motosiklet kullanımını kolaylaştırmaya çalışan kasklar üretmekte. Tabi bunun ticari tarafı da yok değil hani ama yine de biz yararlarına bakmakla yetineceğiz.

İngiliz markası olan Reevu'da bunlardan birini üretmiş. Arabada olan dikiz aynası sistemini kaska yerleştirmeye çalışmışlar başarılı da olmuş açıkçası fakat kullanışlı olup olmadığını denemeden bilemeyiz. MsX1 Helmet adı verilen kask aslında oldukça basit bir sistem oluşturulmuş. Bu da biz kaskın içine bir ayan koyalım ve bu ayna da arkadan yansıyan görüntüyü göstersin.

Kaskın vizörü üzerine yerleştirilen bu ayna arkamızda kalan görüntüyü yansıtıyor. Bu şekilde arkamıza dönüp bakmamıza sebep kalmıyor. Deneyenler bilirler motosiklette ayna kullanmak zordur. Görüş alanı geniş değildir. Ama bu aynada o aşılmış gibi gözüküyor. Yani aynalı kask olmuş diyebiliriz bu sefer kesin.

Ve bu aynanın kapatılabilir olması çok önemli tabi. Yine geldik fiyatına aslında bunun düşülmesi ve yapılmasıyla bizi biraz zorlarlar diye düşünülmesine karşı bir kask fiyatına göre çok da abartılmamış. 380 dolardan satışa sunulmuş. Türkiye'ye gelmemiş şu an daha.

Denemek isteriz tabi, kullanış olup olmadığı anca öyle anlaşılır fakat video ve resimlerden gayet kullanışlı gibi gözüküyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder