18 Aralık 2013 Çarşamba

Kask Seçimi

Bir önceki yazılarımızda motor yarışlarında kullanılan kıyafetlerden, bunların fiyatlarından ve normal hayatta da motosiklet kullanıyorsak eğer neden kask takmamız gerektiğini yazmıştık. Şimdi ise motosiklet kullanırken hayat kurtaran bir araç olan kaskımızı seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini inceleyeceğiz.

Tabi genel olarak kask seçerken insanlar nasıl durduğunu veya sevdiği renkler varsa eğer o renklerden almaya dikkat eder. Veya kafasında kurduğu bir kask şeklini alıp, dener ve güzel durduğunu düşünürse eğer onu satın alır. Fakat bu bir nebze yanlıştır.

Hayat Kurtaran Kask

Tabi ki güzel durması veya hoş gözükmesi bir önem arz edebilir fakat daha önemlisi bu kaskın bir kaza sonucundan sizin hayatınızı kurtarabilecek güçte olmasıdır. Tabi bir de rahatlık ve kafaya oturması da sürüş rahatlığı bakımından önemlidir.

Motosiklet kaskları sürüş veya yarışa göre farklılık gösterebilir. Ama motosiklet kullananların kesin bir yargısı vardır ki o da en güvenli kask kapalı olan kasktır. Bunun dışında açık, çene açılır, çenesi çıkan gibi modelleri de vardır.

Kaskı alırken ilk bakmanız gereken de ECE ve DOT onaylı olup olmadığıdır. Yedek parçası bulunabilmesi de size artı sağlayacağı aklınızın bir köşesinde bulunmalı. Bunun dışında kafa ölçünüz çok önemli bir yere sahip. Kask alırken mutlaka kafa ölçünüz yaptırın ve ne çok sıkan ne de çok bol kasklar alın daha çok rahat fakat kafaya oturanları seçmeniz sürüş sırasında sizi daha rahat ettircektir. Ayrıca havalandırma da önemlidir yol boyunca terlemenizi engellecek kasklar tercihin.

Kask Camını Her Zaman Temiz Tutmaya Çalışın

Bir kask alırken camı da çok önemlidir. Buğulanmaya karşı önemli tedbirleri olan ve güneş veya başka hava şartlarından az etkilenen kaliteli camlı bir kask almanızı öneririz. Ayrıca her zaman kask camınızı temiz tutmanız sizin için haya kurtarıcı olabilir, motosiklet kazalarının genelde bir anlık dikkatsizlik ile meydana geldiğini düşünür isek her binişten önce bir bez ile camını silmeniz sizin için zor olmasa gerek. Ayrıca renkli olması da güneş ışınlarından dolayı gözünüzün yorulmasını engeller.

Ayrıca hafif olması da önemlidir. En hafif kasklar karbon kasklardır. Hafif olmasının nedeni ise uzun bir yolculuktan sonra boynunuzun ağrımaması içindir. Son olarak da ve biz insanların en çok baktığı şey de fiyattır. Ama sakın he fiyat ucuz diye bir kask almayın. Çünkü hayatınızın değeri iki kask arasındaki fiyat kadar olamaz asla.


1 yorum:

  1. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler buypasa.com 'dan artık istediğim motosiklet aksesuarını alabilirim.

    YanıtlaSil