12 Aralık 2013 Perşembe

Motosikletinizi Çevre Dostu Yapın

Motosiklet severler genelde çevreye yakın insanlardır. Etrafı orman ile çevrili bir yolda süreyim aracımı, ayağım toprağa, suya yakın olsun diye düşünen insanlardır genelde. Çevre ile iç içe olmayı bu kadar seven insanlar çevreyi korumayı da dikkate almalıdırlar. Yani tabi ki çevre dostu bir çok motosiklet üretilmekte onları almak ve kullanmak bir çözüm olabilir. Biz de bu çevre dostu motosikletleri geçen yazılarımızda size göstermiştik.

Tabi bir çok insanda daha bu üretimler yapılmadan motosikletlerini almışlardır. Tabi şu an en doğrusu o motosikleti satıp çevre dostu bir tane almaktır. Ama takdir edersiniz ki bu herkes için mümkün değildir. Bazılarının ekonomik durumu bazılarının ise motosikletleri ile kurduğu duygusal bağ buna engel olur. Bu nedenle biz de bu yazıda var olan motosikletlerimizi daha çok çevre dostu nasıl yapabiliriz ona anlatacağız.

Egzoz

Çevrenin en büyük katillerinden biri egzoz dumanıdır tabi ki. Bu dumanı engellemek için en basit yöntem sıklıkla temizlemektir egzoz borunuzu. Bunun dışında yeni üretilmiş filtreleri kullanarak bu dumanın hem çıkışını hem de sağlığı ve doğa anayı bozan maddeleri engelleyebiliriz. Tabi bu filtreleri de temiz tutmak önemlidir.

Bu yeniliklerden biri de Egzoz dumanını kendi kendine temizleyen bir madde bulunması bunu üretimi arabalarda yapılmış umarız motorlara da aktarılır bu sistem. Bir de yazılım ile yapılmış bir sistem var bu de hem egzoz gazını temizleyip hem de yakıt tasarrufu sağlaması çok önemli. 

Motosiklet motoru

Motosiklet motoru ne kadar gereksiz bir tabir olarak dursa da o da önemli bir etkendir. Bir çok çevre dostu motorlar da üretilmektedir dünya da. Tabi bunları alırken de iyice araştırmak gerekir. Ben lisede iken çevre dostu yeşil otobüsler çıkmıştı ilk tabi eski körüklü otobüslere göre az kirletiyordu fakat o da hiç kirletmiyordu desem yalan olur. O yüzden çevre dostu motor alırken biraz da araştırıp ve sorup soruşturup almak önemli bu konuda..

Yakıt

Petrol ve kömür uzun bir süre bizim yakıt kaynağımız oldular. Fakat bunların çevreye verdiği zararlar da azımsancak düzeyde değildirler. Son yıllarda hem bu maddelerin azalması hem de çevrenin öneminin yavaş yavaş anlaşılması nedeniyle alternatif yakıtlar arandı ve aranmaya devam ediyor. Ve bulundu da açıkçası. Hepimiz tabi bu alternatif üretimine katkıda bulunamayabiliriz tabi eğer ki bulunamıyorsak en azından destek olarak çevreye olan borcumuzu ödemiş oluruz. 

Bunlar en akla gelen ve bilindik yapılabilecek önlemlerdir. Biz de o yüzden bunları yapmalı ve destek olmalıyız. Sadece bunlarla sınırlı kalmamalı daha çok düşünüp belki yeni şeyler bulmalıyız. Tabi bu sadece günlük hayatta motosiklet kullanımı için değil umarız bunları motor yarışlarında da görmeye başlarız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder