3 Aralık 2013 Salı

Nefes Kesen Motor Yarışları


Tarihin ilk motor yarışına bir Avrupa Devleti olan Hollanda ev sahipiliği yapmıştır. Bu sadece yıllar boyu sürecek olan büyük bir heyecan dizisinin başlangıcı olacaktır.

2011 Moto Gp 125cc Motor Yarışı

Moto Gp, Motokros, Superspot ve Supermoto gibi yarış şekilleri vardır. Bazı yarışlar son saniyeye kadar nefes kesicidir özellikle son metrelerde kimin yarışı ilk sırda bitirdiğini görmeniz bazen imkansızdır. Böyle bir olay 2011 yılında Moto Gp 125cc’nin Almanya ayağında gerçekleşti.
Aşağıdaki videoyu izlediğinizde keşke orada olsaydım diyeceksiniz.


Bu nefes kesen yarışın son turunda birincilik Zarco ve Faubel arasında gidip geliyordu. Son virajda Faubel öne geçerken, düzlükte Zarco rakibini yakalamayı başardı. Zarco, Faubelin yanından inanılmaz bir hız ile geçerek bitiş çizgisine saniyenin binde bir farkı ile önde girdi. 

Fakat komisyon iki yarışçının da bitiş çizgisini aynı anda bitirdiği hükmüne kanaat getirdi  ve en iyi tur zamanı yapan Faubelin’e etap birinciliği verildi. Bu karar ile şok olan Zarco ise podyuma çıktığında hem hüzünlü hem gururlu idi. Halbuki saniyenin binde bir süre ile önde olduğunu öğrendiğinde çok mutluydu ancak bu mutluluğu çok kısa sürmüştü. Bu ve bunun gibi birçok düello bu sporun tarihinde çok önemli izler bırakmıştır. 





Bir başka bir nefes kesen yarış ise Indianapolis’te yaşanmıştır. Burada düzenlenen Indianapolis motor speedway yarışı akıl almaz bir son ile bitmiştir. Son düzlüğe girildiğinde birincilik için üç aday var iken, bunlar Chaves , Karam, Munoz isimli yarışçılardır. Son viraj dönüldüğünde birincilik için dört aday vardır. Bu üçlü arasına Dempsey de katılmıştır.Bütün izleyenlerin heyecanla finish çizgisine kimin önce varacağını beklerken , bu kısa süre zarfında hiç hesapta olmayan Dempsey gelip birinciliği Chaves, Karam, Munoz üçlüsünün elinden almıştır. Bu olay sosyal medyada geniş bir yankı uyandırıp adından sıkça bahsettirmiştir.




İLK MÜCADELE

Ancak bütün bu yarışların başlangıcı olan Hollandada düzenlendiğinden bahsettiğimiz ilk yarışın tabi ki ayrı bir önemi var motorsporu sevenler arasında. 1959 de düzenlenen ilk motogp tüm avrupanın ilgisini çekmiş ve geleneksel bir hal almıştır. Günümüze heyecanı katlana katlana ulaşmıştır. 


TÜRKİYE'DE MOTOKROS !!!

Aynı zamanda motokrosun tüm yarışları başlı başına nefes kesicidir. Yarışan her motor kullanıcısı hem rakipleri ile hem de zorlu doğa şartları ile baş etmek zorundadır. Bu yüzden izleyiciyi ekrana kilitlerler. Bu tarihi motokros yarışarına ülkemiz de ev sahipliği yapmıştır. Balıkesir’in Gönen ilçesinde Doğu Avrupa Motokros yarışması düzenlenmiştir. Bu motokros yarışı ülkemizin tanıtılmasında büyük rol oynamıştır.




İşte burada da bu yarışmdan alınan görüntüleri izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder