8 Aralık 2013 Pazar

Teknolojik Kask

Filmlerde her zaman görmüşüzdür özellikle de bilim-kurgu filmlerinde ekran yoktan var olur her şeyi elleriyle iterler ve bunun gibi bir çok yapmayı istediğimiz canımız çeken aktiviteler olur. Hatta bunları görünce biz de o teknoloji devrine gitsek de her şey böyle zevkli olsa diye hayaller kurarız. Acaba ne zaman gelecek o anlar diye muhabbetlerin de içinde bulunmuşuzdur.

İşte o gelecek artık yavaş yavaş geliyor, hayır öyle salondaki masamızda çıkan bir tv değil bu sadece bir başlangıç ama motosiklet kullanıcıları için çok büyük bir zevk. Özellikle de kuryelik yapan insanlara çok yardımcı olacağına benziyor.

Bu kask sadece sağlığı korumuyor. Aslında sağlığa da büyük bir katkısı var ama ona sonra geleceğiz. Bu kaskta bir çok bilgi direk olarak tam gözünüzün önüne getiriliyor adeta gözünüze sokuluyor. Bu bilgiler neler peki, hemen yazalım yön talimatları, hava durumu bilgisi ve dijital pusula özellikleri var.

“Augmented Reality” özelliği kullanılan bu kaskta kendinizi bir James Bond filminde gibi hissediyorsunuz. Tabi bu görüşü engellemeyecek gibi bir düşünce geliyor akla direk, cevapsa belli hayır tabi mühendisler bunu düşünerek düşünmüşlerdir.

Pille çalışan alet gün boyunca pili dayanabildiği bilgisi verilmiş. Tabi ki ellerinizi kullanamayacağınız için ses komutuyla yönlendiriliyor. Parlaklık durumu da hava durumuna göre değişebiliyormuş. Ve android ile 4G işletim sistemlerine destekliyor bu kask.

Yalnız ağırlığı ve büyük olacağı konusunda uyarıyor yaratıcıları. Ön siparişi 1500 dolar sonrasına ise 2000 dolar fiyatına satılacağı söyleniyor.

En büyük yararı ise bilinmedik bir yere giderken veya kurye işi yapıyorsanız illaki gps kullanıyorsunuzdur. Motosiklet kullanırken de Gps'e bakma ölüm ile yaşam arasında ince bir çizgide bulunmamıza neden oluyor. Bu durumda işte bu kaskın faydası ortaya çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder