5 Aralık 2013 Perşembe

Ducati Markası

Her zaman söylenen bir şeydir motosikletin bir tutku olduğu, tabi bazıları bu tutkuyu markaya dökenlerden. Hatta markaya dökmek ile kalmayıp kendi markasını başka markalar ile karşılaştırıp kim iyi diye tartışılar. Kuşkusuz önde gelen bir kaç motosiklet markası vardır bunlardan biri de Ducati.

1926 yılında Adriano, Bruno ve Marcello karşeler tarafından kuruldu. 1935 yılına kadar 3 kardeşin de başarılı birer teknisyen olması sebebiyle öyle böyle gelmişlerdir bunun üzerine yeni bir fabrikaya geçmişlerdir. İkinci Dünya Savaşı'nın başlamasıyla beraber ordunun elektronik araç isteğine yardım eder. Bu sırada 1945 bombalarla fabrikaları yıkılır ve bir çok işçi açıkta kalır.

Aldo Farinelli tarafından yönetilen bir fabrikayı araç gereç ve üretim hakları dahil olmak üzere satın alırlar ve üretme tam anlamıyla başlarlar. 1952-54 yılları arasında başarılı üretimler gerçekleştirirler. 1956 yılında ilk yarışını kazanır bu marka fakat 1 hafta sonra sürücü yarış antremanında hayatını kaybeder bu sebeple dünya şampiyonu pilot Carlo Ubbiali geçer.

1960 yıllarında dünyanın en hızlık 250 cc'lik motosikletini üretiler. 1970 yıllarında ise V-twin mühendisliğine geçer motorları. 1980'şi yıllarda Cagiva'yı satın aldılar. Bu sıralarda yarışmaya devam ediyorlardı ve Ferarri'den transfer ettikleri yarış ekipmancısıyla beraber bir çok yarışta başarılı oldular.

Sonunda 1990'lara doğru motor ismine Ducati ismi konulmaya başlandı. Günlük hayatta da başarılı işler yapmasına rağmen genellikle yarışlardaki başarısıyla ön plana çıkan Ducati, 1988 yılında beri katıldığı 143 yarışın 78'ini kazanma başarısı göstermiştir.

1996 yılında Texas Pacific Grubu'nu satın almıştır. 2006 yılında Volkswagen Grubunun Audi markasına satılmıştır. O marka altında üretilmeye devam etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder